Redoviti program

Redoviti program

Redoviti program se provodi u svim skupinama našeg vrtića kao cjelodnevni program.

U svim odgojnim skupinama odgojno-obrazovni rad temelji se na Zakonu o ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju, Programskom usmjerenju odgoja i obrazovanja predškolske djece te Nacionalnom kurikulumu za rani i predškolski odgoj i obrazovanje.

Vodimo se Montessori pedagogijom čije je glavno načelo “Pomozi mi da to učinim sam”. Montessori model je jedinstven i uvijek prepoznatljiv među drugim pedagoškim usmjerenjima. Ujedno je i načelo odgoja i obrazovanja svakoga djeteta kako bi se moglo razviti u samostalnu i samosvjesnu osobu, a samo se takva osoba može razviti u korisnoga i vrijednog člana svoje sredine i društva u cijelosti.

Redovitim programom usmjereni smo na osiguravanje dobrobiti za dijete, na cjeloviti razvoj svakog djeteta te na razvoj kompetencija.

Poticanjem razvoja svih djetetovih prirodnih potencijala cilj nam je razviti dijete u samostalno, samosvjesno, kreativno i uravnoteženo ljudsko biće.

“Ne možemo stvoriti promatrače govoreći ‘promatraj’, već im dajući moć i sredstva za ovo promatranje, a ta se sredstva nabavljaju obrazovanjem osjetila.” – Maria Montessori

“Nemojte im govoriti kako to učiniti. Pokažite im kako se to radi i nemojte reći ni riječ. Ako im kažete, promatrat će kako se vaše usne miču. Ako im pokažete, oni će to htjeti učiniti sami.” – Maria Montessori

KADA NEMA MAME I TATE

TU SU NAŠE RUKE DA TE PRATE

DA TE PAZE I DA TE GRLE

I DA S TOBOM SREĆU DIJELE.

 

IGRAJMO SE, PJEVAJMO I SVIRAJMO,

SKOČIMO I TRČIMO, GRADIMO I RUŠIMO,

A KROZ SVE TO PUNO TOGA I NAUČIMO.

 

U SVEMIRKO DOĐI TI

SVAŠTA ĆEŠ NAUČITI

PRIJATELJE UPOZNATI

USPOMENE OSTVARITI

I U SUPER SVEMIRKA

SE PRETVORITI