Skip to content

U NAŠEM VRTIĆU PROVODE SE SLJEDEĆI PROGRAMI:

  • CJELODNEVNI - 8 tj. 10 satni program

Dnevni odmor organizira se prema stvarnim potrebama djeteta, što znači da se u vrtiću „ne mora spavati" i da to nije deklarativno, već stvarno mogući izbor djeteta. Za djecu koja imaju potrebu za spavanjem (posebno djeca jasličkog i mlađeg uzrasta) osigurat će se prostor u sobi dnevnog boravka u kojem ostala djeca neće remetiti njihov san.

U dječjem vrtiću provodi se stalna, svakodnevna briga za sigurnost i zdravlje djece, uključujući uvažavanje osnovnih tjelesnih potreba djece: pravilna prehrana, higijenske navike, boravak na zraku, voda i odmor.

ENGLESKI JEZIK

Engleski jezik se provodi svakodnevno i tematski je povezan s temom koja se provodi unutar skupine, a učimo razne recitacije, pjesmce, igre, riječi i sl. Program engleskog jezika je u sklopu mjesečne cijene vrtića, te se dodatno ne naplaćuje.

Budući da se radi o mješovitim grupama ne očekuje se isto postignuće kod sve djece.

Dijete uči jezik kroz igru te na taj način vrlo rano i na lagan način stječe osnovno znanje o jeziku.

NJEMAČKI JEZIK

Kraći program ranog učenja njemačkog jezika namijenjen je djeci predškolske dobi (od 3 god.  do polaska u školu) koja su uključena u redovni program Dječjeg vrtića «Svemirko».

Provodi  se dva puta tjedno u trajanju od 45 min tijekom cijele godine u redovnom radnom vremenu vrtića te se dodatno naplaćuje.
Voditeljice programa su odgojiteljice predškolske djece djelatnice Dječjeg vrtića "Svemirko" te imaju položen B2 stupanj njemačkog jezika.
Program ranog učenja njemačkog jezika u Dječjem vrtiću "Svemirko" je verificiran i odobren od Ministarstva obrazovanaj, kulture i sporta.

SPORTSKI PROGRAMI

Sve sportske programe provodi SPORTSKO DRUŠTVO "OLYMPIC" - centar specijaliziran za predškolski uzrast. Svi sportski programi su verificirani i odobreni od strane Ministarstva obrazovanja, kulture i sporta RH. opširnije

PROGRAM PREDŠKOLE

Program predškole obuhvaća aktivnosti koje pripremaju dijete za školu, a obuhvaća vježbe grafomotorike i rješavanje radnih listića, a koji su propisani i odobreni od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Individualno se radi sa svakim djetetom te se zadaci prilagođavaju svakom djetetu posebno. Djeca koja još nisu obuhvaćena ovim programom po kronološkoj dobi, a navršila su 4. godine prolaze Program predškole u manjem obujmu i na bazi psihofizičkih sposobnosti za tu dob.

Program predškole radi se kontinuirano tijekom cijele pedagoške godine.


 
Trenutno aktivnih Gostiju: 6 

Top